Regler for speedbådskørekort Bl.a. Søfartstyrelsens 6 hurtige.

Regler du skal kende som sejler.

Man skal have speedbådskort el. vandscooterbevis for at sejle et planende fartøj

Et planende fartøj er en speedbåd eller anden type fartøj såsom jetski og vandscooter, hvor forenden af fartøjet løfter sig op over vandoverfladen, når den sejler, hvilket gør, at fartøjet får ekstra meget fart på. Alle planende fartøjer kræver speedbådskørekort el. vandscooterbevis at sejle.

Kræver din båd speedbådskørekort?

Er din båd planende og har en motorkraft, der er større end 19KW, kræves der speedbådskørekort for, at du må sejle den. Hvis du vil være helt sikker, kan du benytte Søfartsstyrelsens beregner her

Søfartsstyrelsens 6 hurtige regler

Søfartsstyrelsen har udsted 6 hurtige tommelfingerregler for sejlads af planende fartøjer, der hurtigt giver svar på, hvad man skal være særligt opmærksom på, når man sejler:

For det første skal man have et speedbådscertifikat, som man skal have med sig.

For det andet må man ikke sejle tættere på kysten end 300 meter. Man må gerne sejle til og fra land, men kun vinkelret på kysten.

For det tredje gælder samme alkoholpromille, som når man kører bil, nemlig 0,5 promille. For det fjerde skal der være rednings- eller svømmeveste til alle.

For det femte skal man overholde søvejsreglerne, uanset om man sejler speedbåd, jetski eller vandscooter.

Og for det sjette skal man overhold lokale sejladsbestemmelser.

Hvis du vil vide mere om Søfartsstyrelsens regler for jetski og vandscootere, kan du klikke her

Nye regler for vandscooter fra 2018

I januar 2018 kom Søfartsstyrelsen med nye krav og regler for at sejle vandscooter, og der blev indført et vandscooterkørekort med særlige kvalifikationskrav og praktisk prøve.

Hvis du vil være på forkant med de nye regler, og være sikker på, at kunne have det sjovt på vandet, så tag et speedbådscertifikat.

Det giver sikkerhed til at lege ansvarligt og have det sjovt, både når man sejler speedbåd og jetski, og giver de grundlæggende kundskaber, som stadig vil være gældende for sejlads af vandscootere i fremtiden.

Alder for speedbådskørekort

Hvor gammel skal man være for at få et speedbådsbevis?

Alkohol & sejlads

Kan man få spiritusbøder til søs?

Båd køb

Kom rigtigt ud at sejle før du køber båd.

Bøde uden speedbådskørekort

Det koster 5000 kr at overlade styringen til andre. Hvis du har hænderne på rattet, skal du have et vandscooterbevis eller speedbådskørekort.

Duelighedsbevis

Bliv sikker før du sejler ud med familien.

Forplejning

Der serveres Tapas, frisk frugt samt the og kaffe,

Loading...